Recente persberichten

Nieuw labelsysteem met Intelligent Motion™-technologie levert nauwkeurige, efficiënte prestaties op basis van tien jaar succes

Innovatief Videojet® 9560-systeem drukt labels af en brengt deze aan op dozen,
verpakkingen en krimpfolie

Chicago, Illinois — 1 juli 2024 — De Videojet 9550 onderscheidt zich in de etiketteerindustrie door zijn innovatieve ontwerp zonder de complexe mechanismen die vaak handmatige bijstellingen vereisen en labelstoringen kunnen veroorzaken. Dit Labelprint Applicator (LPA) heeft zich in de afgelopen tien jaar bewezen als een toonaangevende en betrouwbare oplossing. Videojet Technologies, een wereldleider op het gebied van coderen, markeren en printoplossingen, heeft deze oplossing nu verbeterd met de introductie van de Videojet 9560 Labelprint Applicator, die hogere verwerkingssnelheden en uitgebreidere connectiviteitsopties biedt.

Marcy Vanderbei, Global Business Unit Manager bij Videojet, zei: “De ontwikkeling van de 9550 naar de nieuwe 9560 met Direct Apply verbetert de verpakkingsprocessen aan het einde van de productielijn, met dank aan hogere verwerkingssnelheden en een eenvoudige integratie in bestaande productie- en besturingsnetwerken. Elke verbetering is een bewijs van onze toewijding aan het onderzoek en de ontwikkeling van oplossingen die de codeer- en labeluitdagingen van onze klanten oplossen.”

Direct Apply is een unieke, on-demand labelmethode waardoor het label nauwkeurig op de verpakking kan worden geplaatst. Het systeem werkt door tegelijkertijd labels te printen en aan te brengen op de boven- of zijkant van een passerende verpakking zonder dat er een tamp of applicator met luchtstoot nodig is. De Videojet 9560 haalt snelheden tot 150 verpakkingen per minuut voor typische GS1-barcodelabels van 10 x 15 cm, en behoudt de doorvoer, zelfs wanneer de verpakkingen zich ophopen.

De Videojet 9560 is voorzien van de gepatenteerde Videojet Intelligent Motion™-technologie voor automatische en nauwkeurige controle van het hele systeem, waarbij wordt gestreefd naar nul ongeplande stilstand op productielijnen. Deze geavanceerde labeltechnologie verbetert de operationele prestaties met een directe aandrijving die de labelsnelheid en -positie regelt zonder koppelingen, rollers of aanpassingen. Een elektronische toevoerrol zorgt van het begin tot het einde van de rol voor automatische aanpassing en instandhouding van de labelspanning, ongeacht de snelheid en labelgrootte. Het vervangen van etiketten en linten gaat snel en gemakkelijk dankzij een eenvoudig ontworpen pad, waardoor de wissel in minder dan één minuut voltooid kan worden.

Dankzij de compatibiliteit met veelgebruikte software voor etiketontwerp en printercommando’s, is het voor gebruikers die overstappen naar de nieuwe 9560 niet nodig om bestaande taakbestanden opnieuw te maken of extra training te volgen. Vergeleken met de 9550 is de nieuwe 9560 ontworpen met meer programmeerbare I/O-opties voor integratie met meer dataprotocollen, waaronder Ethernet/IP™ en PROFINET®.

Bedieners van de 9560 kunnen gebruikmaken van een groot 8-inch gebruikersinterface voor het selecteren van taken en het bedienen van het systeem. De ingebouwde Code Assurance-functies zorgen ervoor dat keer op keer het juiste etiket op de juiste plek komt. Operators kunnen ook video’s bekijken voor begeleiding bij routinematige onderhoudstaken. De interface kan tot op 10 meter afstand van de 9560 worden geplaatst, wat de integratie vereenvoudigt en de bruikbaarheid verbetert. Daarnaast biedt een webserver {zwsp} toegang tot de gebruikersinterface via andere apparaten op hetzelfde netwerk.

Een belangrijke upgrade van de 9560 is de ingebouwde wifi-connectiviteit voor veilige externe toegang tot de interne netwerken van fabrikanten. Bestanden kunnen eenvoudig naar het labelsysteem worden gestuurd zonder dat er een USB-stick nodig is. Bovendien kunnen zowel Videojet-experts als interne technici toegang krijgen tot VideojetConnect™ Remote Service (indien beschikbaar) voor probleemoplossing en realtime informatie over de systeemstatus.

“Dit nieuwe systeem functioneert zonder de handmatige afstellingen en bijkomende onderdelen die vaak aanleiding geven tot dagelijkse problemen bij het gebruik van traditionele etiketteermachines,” zegt Vanderbei. “Dankzij de verbeterde functies brengt de Videojet 9560 met Direct Apply-labelplaatsing de efficiëntie en betrouwbaarheid aan het einde van de lijn nu naar een hoger niveau.”

Ga naar http://www.videojet-9560.html voor meer informatie over het Videojet 9560 print & apply-labelaarsysteem.