Veelgestelde vragen – Lasermarkeersystemen

Hieronder wordt de volgende informatie gegeven:


Wat is het verschil tussen de lasers en hun vermogensniveau en welke laser is geschikt voor mijn toepassing?

De meeste lasercodeersystemen kunnen worden onderverdeeld in 3 basisgroepen; 10 watt, 25 tot 30 watt en 40+ watt. De meeste van de huidige systemen gebruiken straalplaatsingstechnologie (met x-y galvanometerscanners en standaard fonts). De vermogensklasse is afhankelijk van de toepassing. Vermogen is gelijk aan snelheid, dus hoe sneller de lijn, des te meer vermogen er vereist is. Er moet ook rekening worden gehouden met overige factoren zoals substraat en boodschap (zie hieronder).
Bovenkant pagina

Waar moet ik rekening mee houden als ik een lasermarkeersysteem uitzoek?

Factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het uitzoeken van het juiste systeem zijn onder andere bandsnelheid, focusafstand, te markeren substraat (materiaal), de boodschap (aantal karakters en grootte), omgevingsomstandigheden en lijnintegratie.
Bovenkant pagina

Welke interface-opties zijn er?

U heeft de mogelijkheid om een handheld controller, een externe operator-interface met touchscreen of een pc (met onze Smartgraph-software) te gebruiken. Bij aansluiting op een PLC is er een Customer Interface Box beschikbaar voor een digitale inputselectie van 8 bit per lijn (256 sjablonen).
Bovenkant pagina

Moeten producten in beweging zijn om lasergemarkeerd te kunnen worden?

Onze lasercodeersystemen kunnen bewegende producten markeren terwijl ze over de productielijn gaan. De lasermarkering kan ook worden aangebracht als het product niet beweegt.
Bovenkant pagina

Welk preventief onderhoud heeft het systeem nodig?

Algemeen preventief onderhoud is minimaal en afhankelijk van het soort toepassing, bijvoorbeeld onder stoffige of vochtige omstandigheden. De filters in het afzuigsysteem moeten regelmatig worden vervangen en de voorste optica moeten worden gecontroleerd en indien nodig worden gereinigd. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden en het gebruik raden we uitgebreider jaarlijks preventief onderhoud aan.
Bovenkant pagina

Welke veiligheidsmaatregelen moeten er in acht worden genomen bij het gebruik van lasermarkeersystemen?

CO2 -lasers zijn klasse IV en worden aanbevolen voor gebruik bij een klasse 1 systeem. Dit betekent dat u het markeerpunt moet beschermen, zodat mensen niet in de laser kunnen kijken en hun handen niet voor de optica kunnen plaatsen. Dit doet u door een doorzichtige plastic behuizing rond de optica en transportband te plaatsen zodat de toegang wordt belemmerd. Standaard worden er vergrendelingen meegeleverd bij deze basisopstelling om de bewerking te stoppen als de behuizing zich niet op de juiste plek bevindt. De gebruiker is eindverantwoordelijk voor de afscherming. We adviseren u graag om een juiste en veilige keuze te maken.
Bovenkant pagina

Welke voordelen heeft lasermarkeren?

Lasermarkeersystemen zorgen voor minder uitvaltijd, permanente markeringen en minder preventief onderhoud, er zijn geen verbruiksmaterialen meer nodig (kosten en milieu-overwegingen) en ze zijn ongeveer net zo duur als printers op inktbasis.
Bovenkant pagina

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.